Euro se opreste din crestere dar ramane la 4,38 lei la BNR

Deprecierea leului din prima zi a saptamanii nu s-a continuat si marti. Cursul anunatat de BNR a ramas aproape de nivelul anterior, in jurul valorii de 4,38 lei pentru un euro.


Cotatiile au ajuns luni pe piata interbancara la 4,3950 lei pentru un euro, jumatate din tranzactii fiind realizate aproape de acest prag, fara insa a-l depasi.

Deprecierea leului dintr-o singura sedinta a egalat intreaga pierdere de saptamana trecuta syferita de moneda locala.

“Cum banca centrala este probabil inclinata sa actioneze in sensul reducerii volatilitatii din piata valutara, asa cum implica experienta trecuta, credem ca leul a fost aparat ieri la acele nibeluri prin interventii oficiale”, au precizat analistii ING Bank.

Marti, in jurul pranzului, cotatiile interbancare stau in intervalul 4,3800-4,3850 lei pentru un euro, castigul leului fiind in ton cu cel al valutelor regionale.

Cursul oficial anuntat este de 4,3853 lei pentru un euro, usor sub nivelul anterior. La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul maxim de cumparare este de 4,3610 lei pentru un euro, in timp ce cursul minim de vanzare este de 4,4100 lei pentru un euro.

Francul elvetian a urcat cu peste 1 ban, pana la 3,5331 lei la BNR, in timp ce dolarul american a crescut marginal, pana la 3,2668 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus