top banner

Euro se mentine relativ stabil la 4,27 lei

05 Ianuarie 2011 | Autor: Conso

Cotatia anuntata de BNR in sedinta de miercuri este de 4,2705 lei pentru un euro, usor peste cea din ziua precedenta. Deciziile de politica monetara luate de BNR s-au dovedit neutre pentru leu.
Pe piata interbancara, cotatiile se mentin aproape neschimbate, osciland in intervalul 4,2660 – 4,2700 lei pentru un euro. Evolutia stabila a leului se dovedeste a fi contrara valutelor regionale.
Zlotul polonez si forintul maghiar pierd in jur de 0,4% in fata euro in timp ce coroana ceha cunoaste o usoara apreciere.
Astazi, BNR a decis mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul actual, masura anticipata de piata si cu foarte mica influenta asupra evolutiei cursului euro-leu.
Pe de alta parte, moneda nationala a pierdut teren in fata dolarului american iar cursul oficial a urcat cu aproape 4 bani, la 3,2265 lei pentru un dolar.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta