Euro se mentine relativ stabil la 4,27 lei

Cotatia anuntata de BNR in sedinta de miercuri este de 4,2705 lei pentru un euro, usor peste cea din ziua precedenta. Deciziile de politica monetara luate de BNR s-au dovedit neutre pentru leu.


Pe piata interbancara, cotatiile se mentin aproape neschimbate, osciland in intervalul 4,2660 – 4,2700 lei pentru un euro. Evolutia stabila a leului se dovedeste a fi contrara valutelor regionale.

Zlotul polonez si forintul maghiar pierd in jur de 0,4% in fata euro in timp ce coroana ceha cunoaste o usoara apreciere.

Astazi, BNR a decis mentinerea dobanzii de politica monetara la nivelul actual, masura anticipata de piata si cu foarte mica influenta asupra evolutiei cursului euro-leu.

Pe de alta parte, moneda nationala a pierdut teren in fata dolarului american iar cursul oficial a urcat cu aproape 4 bani, la 3,2265 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus