Euro se mentine aproape de maximul istoric

Cursul oficial euro/leu se mentine aproape de maximul istoric in prima sedinta a saptamanii. Un euro ramane la 4,4654 lei la BNR.


Cotatiile pe piata interbancara au urcat insa in intervalul 4,4660 – 4,4720 lei pentru un euro iar in jurul pranzului prezinta o usoara tendinta de scadere. Restul valutelor regionale prezinta o evolutie mixta insa fara o volatilitate ridicata.

Cursul oficial ramane insa periculos de aproape de maximul istoric, de 4,4662 lei pentru un euro, inregistrat la finalul lunii mai. In plus, reprezentantii FMI au sugerat ca interventiile BNR in piata sa fie limitate, in conditiile in care stabilitatea leului fusese pusa in numeroase randuri pe aceste intrari ale bancii centrale.

Leul a pierdut teren puternic si in fata dolarului american, care a ajuns la 3,5766 lei la BNR, in timp ce francul elvetian s-a mentinut aproape constant, la 3,7188 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus