Euro se intoarce la peste 4,35 lei la BNR

Cursul oficial anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a urcat la 4,3540 lei pentru un euro. Pe piata interbancara insa, tendinta de depreciere s-a oprit si leul castiga usor teren.


Cotatiile interbancare oscileaza intr-un interval strans, intre 4,3514 si 4,3565 lei pentru un euro in jurul pranzului, usor sub nivelul de inchidere din saptamana anterioara, de peste 4,36 lei pentru un euro.

Avand in vedere pierderile inregistrate pe pietele internationale si randamentele record atinse de titlurile italiene pe 10 ani, analistii nu prevad schimbari majore in evolutia monedei nationale.

Nici valutele regionale nu prezinta modificari semnificative, cu exceptia forintului maghiar, care a pierdut peste 0,3% in fata euro.

Pe de alta parte, leul a cunoscut o apreciere semnificativa in fata francului elvetian, iar cursul a scazut cu aproape 4 ani, pana la 3,5239 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus