Euro se indreapta spre 4,55 lei la cursul oficial

Cursul anuntat de BNR in sedinta de miercuri a urcat cu inca 1,3 bani, pana aproape de 4,5 lei pentru un euro. Deprecierea leului este in contractictie cu tendinta regionala.


Leul pierde 0,3% in jurul panzului pe piata interbancara, stabilindu-se in intervalul 5,4400-5,4900 lei pentru un euro. In acelasi timp, forintul maghiar si zlotul polonez castiga aproximativ 0,3% in fata euro.

Cursul oficial anuntat de BNR miercuri este de 4,5454 lei pentru un euro.

“Pe masura ce leul pierde teren, participantii din piata valutara ar putea deveni prevazatori in privinta unor posibile interventii ale bancii centrale in preajma nivelurilor prihologice, asa incat previzionam ca leul se va opri din depreciere astazi la pragul de 4,55/euro, pe care BNR l-a aparat in ultima luna”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului american, care a urcat la 3,4734 lei la BNR. In schimb, fracnul elvetian a ramas aproape constant, la 3,7406 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus