Euro se ieftineste doar modest la BNR

Leul si-a temperat tendinta de depreciere dar nu a reusit sa recupereze tot terenul pierdut ieri. Analistii considera ca BNR nu va interveni pe piata decat daca se trece de pragul de 4,30 lei/euro.


In timp ce restul activelor cu un risc mai ridicat, inclusiv monedele regionale, au corectat o parte importanta a pierderilor pana la sfarsitul zilei de ieri, nu a fost si cazul leului, ce a inchis sedinta aproape de nivelul minim.

Aceasta evolutie sugereaza faptul ca Romania pare sa fie perceputa drept o tara cu un risc mai ridicat decat celelalte tari regionale, lucru ce ar putea sa influenteze evolutia monedei locale in viitor.

“Daca moneda nationala va continua sa se deprecieze credem ca va fi nevoie de pierderi importante peste nivelul de 4,30 lei pentru un euro pentru ca BNR sa intervina pe piata valutara”, au precizat analistii ING Bank.

Cotatia oficiala stabilita miercuri este de 4,2748 lei pentru un euro si de 3,6506 lei pentru un franc elvetian.

Pe piata interbancara, un euro se tranzactioneaza in jurul pranzului la peste 4,29 lei, iar deprecierea este similara cu cea inregistrata de restul valutelor regionale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus