Euro se apropie din nou de 4,35 lei

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi a urcat la 4,3497 lei pentru un euro. Deprecierea leului ramane insa sub nivelul inregistrat de restul valutelor regionale.
 

Pe piata interbancara, cotatiile au urcat pana la 4,3570 lei pentru un euro. Moneda romaneasca prezinta o depreciere de 0,15% in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar pierd in jur de 0,70%.

Miscarea vine dupa o stagnare de mai multe zile pe care moneda romaneasca a prezentat-o in ciuda volatilitatii relativ ridicate a valutelor tarilor vecine.

Francul elvetian a continuat sa se intareasca, pana la un curs oficial de 3,6039 lei pentru un euro in timp ce dolarul american s-a scumpit cu peste 4 bani, pana la 3,3457 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus