Euro se apropie de un nou maxim istoric

Cursul BNR anuntat in sedinta de joi a urcat puternic, pana la 4,3672 lei pentru un euro. Nivelul este foarte apropiat de maximul istoric, inregistrat in vara lui 2010.


Pe piata interbanca insa, cotatiile se apropie de pragul de 4,38 lei pentru un euro, dupa doua zile in care moneda nationala a inregistrat o depreciere mai pronuntata.

Chiar daca deprecierea leului este inca mult sub nivelul inregistrat de restul valutelor regionale, pierderile vin dupa o perioada destul de mare de stabilitate pe piata valutara.

“Este interesant faptul ca tendinta monedei locale s-a potrivit cu cele ale monedelor din regiune deoarece acesta s-a dovedit rezistent in fata presiunilor de depreciere spre sfarsitul anului 2011 si de asemenea nu s-a alaturat tendintei de apreciere de la inceputul acestui an”, au precizat analistii ING Bank.

In jurul amiezii, leul se deprecia cu 0,14% in fata euro in timp ce forintul maghiar pierde 0,60% iar zlotul polonez 0,50%.

Maximul istoric inregistrat de cursul BNR a fost in iunie 2010, cand cotatia a ajuns la 4,3688 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus