Euro se apropie de minimul anului fata de dolar

Moneda euro a pierdut teren masiv in fata dolarului american si a atins miniumul ultimelor 11 luni. Un euro este cotat pe pietele internationale la mai putin de 1,3 dolari.


Deprecierea euro are la baza neincrederea investitorilor in conditiile in care criza datoriilor suverane din zona euro nu pare sa isi gaseasca o solutie, conform Reuters.

Liderii statelor membre nu au ajuns la o decizie concreta privind rezolvarea crizei financiare ci au adoptat doar un acord de principiu ce ar urma sa fie semnat pana in martie.

Urmatoarea piatra de incercare pentru euro vine in ianuarie, cand Italia va trebui sa inceapa sa emita noi titluri de stat pentru a acoperi datoria totala de 340 miliarde euro ce trebuie achitata in 2012.

Italia a reusit pana in prezent sa atraga banii necesari de la investitori. Ultima licitatie, ce a avut loc miercuri, a presupus insa un randament de 6,47%, cel mai inalt nivel de la lansarea euro in 1999, considerat nesustenabil de multi analisti.  

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus