Euro se apropie de 4,27 lei la BNR

Cotatia oficiala anuntata de BNR in prima sedinta a saptamanii a urcat la 4,2684 lei pentru un euro. Evolutia ramane insa statica pe piata interbancara, contrar tendintei regionale.


“Leul s-a depreciat usor vineri inchizand sedinta la 4,2715/euro. O depreciere similara nu a fost vizibila in evolutia monedelor regionale. Cresterile inregistrate de bursele asiatice sugereaza ca leul ar putea recupera astazi o parte din pierderile de vineri”, au comentat in debutul sedintei analistii ING Bank.

Forintul maghiar se dovedeste a fi cea mai dinamica moneda regionala in prima zi a saptamanii, dar pierde 0,40% in fata euro. Zlotul polonez inregistreaza o depreciere de peste 0,15% in timp ce leul si coroana ceha raman aproape nemiscate in raport cu moneda europeana, in jurul pranzului.

Leul s-a depreciat usor si in fata francului elvetian. Cotatia oficiala a urcat cu 1,13 bani, pana la 3,2816 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus