Euro se apropie cu pasi repezi de maximul pe 2011

BNR a anuntat marti un curs in crestere puternica. Noul nivel a trecut din nou de 4,34 lei pentru un euro, fiind cu numai 1 ban sub maximul inregistrat pe 2011.


Ultimele 2 sedinte de tranzactionare au readus leul pe o panta de depreciere, astfel ca noul curs de referinta publicat in sedinta de marti de Banca Centrala este de 4,3435 lei/euro.

Pe piata valutara interbancara, cotatiile se situeaza peste nivelul de referinta. In jurul orei 14:30, euro puncta o crestere de aproximativ 0,25% fata de leu, daca ne raportam la inchiderea precedenta. Cotatiile se incadrau in intervalul 4,3450 – 4,3570 lei/euro.

Comparativ cu principalele monede regionale insa, leul pare a suferi cea mai mica depreciere in raport cu euro, in conditiile in care zlotul si forintul pierd 1,2%-1,6% in fata monedei unice europene.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus