Euro scade sub 4,5 lei la BNR

Pentru prima data in ultimele 6 saptamani, cursul de referinta a coborat sub pragul psihologic de 4,5 lei pentru un euro.


Banca Nationala a anuntat un curs oficial de 4,4924 lei pe euro in sedinta de joi, in scadere cu 2,6 bani fata de valoarea precendenta.

Nivelul acestuia revine astfel aproape de valoarea dinainte de cresterea intregistrata in urma turbulentelor din plan politic, cand leul a pierdut aproximativ 4,4% in raport cu euro. In prezent, fata de maximul istoric de 4,6481 lei pe euro anuntat pe 3 august, leul a reusit sa recupereze 3,3% din pierderea inregistrata fata de euro.

In cursul orei 15:00, cotatiile interbancare euro continuau sa scada usor pe piata interbancara (similar principalelor monede est-europene), pana la un niveluri cuprinse intre 4,4870 – 4,4920 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus