Euro scade sub 4,47 lei la cursul oficial

Cursul euro/leu a facut un pas important in jos si a scazut in prima sedinta a saptamanii cu 1,5 bani, pana sub pragul de 4,47 lei pentru un euro.


Euro a fost stabilit la 4,4667 lei la BNR, acesta fiind cel mai scazut nivel al cursului oficial din ultima luna si jumatate.

De asemenea, amploarea miscarii este importanta, deoarece euro nu a scazut decat cu pasi mici in ultima saptamana, in ciuda unor asteptari mult mai optimiste aduse de finalizarea situatiei incerte a referendumului din 29 iulie.

Moneda nationala a evoluat in ton cu valutele regionale, iar cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,4630 – 4,4680 lei pentru un euro.

Leul a reusit sa faca un pas important si in fata francului elvetian, care a scazut la 3,7190 lei la BNR, si a dolarului american, care a coborat la 3,5675 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus