Euro scade sub 4,36 lei in ultima sedinta a saptamanii

Ultima sedinta a saptamanii aduce o apreciere semnificativa pentru leu iar cotatiile interbancare scad pana spre 4,35 lei pentru un euro. Cursul oficial a scazut cu 1,25 bani sub nivelul anterior.


Aprecierea leului vine dupa o perioada de mai multe sedinte in care cotatile au inregistrat scaderi usoare.

Vineri, cursul oficial anuntat de BNR a fost de 4,3573 lei pentru un euro in timp ce cotatiile pe piata interbancara au scazut in intervalul 4,3550-4,3600 lei pentru un euro.

Guvernatorul BNR a s-a aratat ieri in favoarea unei reduceri a dobanzii de politica monetara, in ciuda estimarilor analistilor, insa nu a indicat un termen precis pentru aceasta actiune.

“Cum semnalele de relaxare monetara sunt favorabile datoriei publicelocale, acest lucru a declansat probabil drept efect secundat si avansul leului. Includerea de astazi a datoriei publice locale in indicele JP Morgan al tarilor emergente vamentine probabil inertia pozitiva a activelor denominate in lei”, au precizat analistii ING Bank.

Aprecierea leului este cuplata si cu restul valutelor regionale. Forintul maghiar si zlotul polonez prezinta cele mai mari avansuri, de pana la 0,3% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus