Euro scade sub 4,34 lei dupa 5 saptamani de stagnare

Cursul BNR a scazut vineri usor sub nivelul de 4,34 lei/euro, dupa mai bine de 5 saptamani in care s-a mentinut peste acest prag. Noul nivel oficial este de 4,3397 lei pentru un euro.


Un curs de referinta mai mic a fost publicat in ultima zi a lunii octombrie, nivelul afisat de BNR fiind de 4,3243 lei pentru un euro la acel moment.

In jurul orei 15:30, cotatiile interbancare se situau peste nivelul de 4,34, in crestere cu aproape 0,10% fata de valoarea de inchidere de ieri.

Evenimentele de la nivel extern probabil vor continua sa influenteze evolutia leului astazi, atentia fiind asupra intalnirii liderilor europeni”, spun analistii de la ING Bank.

Singura moneda regionala care evolueaza in acelasi sens cu leul pe piata interbancara este zlotul polonez, care se depreciaza cu aproape 0,15% in raport cu euro. In schimb, coroana ceha si forintul unguresc se apreciaza cu pana la 0,13%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus