Euro scade sub 4,11 lei in prima zi a saptamanii

Leul castiga din nou teren in fata euro, iar cursul scade sub pragul de 4,11 lei/euro. Analistii pun aprecierea leulul pe seama interventiilor BNR, in incercarea de a tempera presiunile inflationiste
.

Rata anuala a inflatiei
a urcat la 8% in martie 2011, acesta fiind cel mai mare nivel din ultimii 2 ani si jumatate, arata datele publicate luni de Institutul de Statistica.

“Inflatia ridicata ar putea indica inclinatia BNR de a favoriza o apreciere a lelui pentru a tempera cresterea preturilor bunurilor importate. De asemenea, o presiune ascendenta asupra ratelor de dobanda pare probabila, mai ales asupra celor pe termen lung deoarece se pare ca inflamarea inflatiei dupa majorarea TVA nu mai poate fi privita drept un soc temporar precum sugera BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul afisa o apreciere de 0,16% in jurul pranzului, cotatiile interbancare situandu-se in intervalul 4,105-4,11 lei pentru un euro.

Pe de alta parte, nivelul oficial al cursului a scazut cu 0,6 bani, pana la 4,1084 lei/euro


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus