Euro scade sub 4,11 lei in prima zi a saptamanii

Leul castiga din nou teren in fata euro, iar cursul scade sub pragul de 4,11 lei/euro. Analistii pun aprecierea leulul pe seama interventiilor BNR, in incercarea de a tempera presiunile inflationiste
.

Rata anuala a inflatiei
a urcat la 8% in martie 2011, acesta fiind cel mai mare nivel din ultimii 2 ani si jumatate, arata datele publicate luni de Institutul de Statistica.

“Inflatia ridicata ar putea indica inclinatia BNR de a favoriza o apreciere a lelui pentru a tempera cresterea preturilor bunurilor importate. De asemenea, o presiune ascendenta asupra ratelor de dobanda pare probabila, mai ales asupra celor pe termen lung deoarece se pare ca inflamarea inflatiei dupa majorarea TVA nu mai poate fi privita drept un soc temporar precum sugera BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul afisa o apreciere de 0,16% in jurul pranzului, cotatiile interbancare situandu-se in intervalul 4,105-4,11 lei pentru un euro.

Pe de alta parte, nivelul oficial al cursului a scazut cu 0,6 bani, pana la 4,1084 lei/euro


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus