top banner

Euro scade pe final de saptamana: 4,4576 lei la BNR

15 Iunie 2012 | Autor: Conso

Cursul a intors macazul pe final de saptamana si a coborat la 4,4576 lei pentru un euro in ultima sedinta a saptamanii.
Leul nu a parut afectat de modificarile din zona politica, in conditiile in care partidul de guvernare si-a schimbat liderii dupa un rezultat slab obtinut in alegerile locale.
De asemenea, nici tendinta de depreciere inregistrata de valutele regionale nu a molipsit traiectoria monedei nationale.
Cotatiile raman in intervalul 4,4550 – 4,4560 lei pentru un euro, in timp ce forintul maghiar si zlotul polonez pierd intre 0,3% si 0,5% in fata euro.
Cum leul a rezistat tendintei de depreciere din ultimele sedinte, este putin probabil sa aiba suficiente resurse pentru a inregistra un castig in perioada urmatoare.
“Cum pare sa fi primit un ajutor considerabil din partea BNR in ultimele sedinte de tranzactionare, leul pare putin probabil sa inregistreze o apreciere semnificativa in viitorul apropiat”, au precizat analistii ING Bank.
Francul a coborat la 3,7117 lei la BNR, in timp ce dolarul american a pierdut 2 bani, pana la 3,5304 lei la cursul oficial.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta