Euro scade pe final de saptamana: 4,4576 lei la BNR

Cursul a intors macazul pe final de saptamana si a coborat la 4,4576 lei pentru un euro in ultima sedinta a saptamanii.


Leul nu a parut afectat de modificarile din zona politica, in conditiile in care partidul de guvernare si-a schimbat liderii dupa un rezultat slab obtinut in alegerile locale.

De asemenea, nici tendinta de depreciere inregistrata de valutele regionale nu a molipsit traiectoria monedei nationale.

Cotatiile raman in intervalul 4,4550 – 4,4560 lei pentru un euro, in timp ce forintul maghiar si zlotul polonez pierd intre 0,3% si 0,5% in fata euro.

Cum leul a rezistat tendintei de depreciere din ultimele sedinte, este putin probabil sa aiba suficiente resurse pentru a inregistra un castig in perioada urmatoare.

“Cum pare sa fi primit un ajutor considerabil din partea BNR in ultimele sedinte de tranzactionare, leul pare putin probabil sa inregistreze o apreciere semnificativa in viitorul apropiat”, au precizat analistii ING Bank.

Francul a coborat la 3,7117 lei la BNR, in timp ce dolarul american a pierdut 2 bani, pana la 3,5304 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus