Euro scade la BNR, francul se scumpeste

Euro a pierdut peste 2 bani la BNR, in sedinta de joi, pana sub pragul de 4,23 lei. Pe de alta parte, cotatia oficiala franc-leu a mai urcat cu inca 1,6 bani.


Moneda nationala a inregistrat ieri o sedinta cu o volatilitate ridicata si a inchis in final ziua la 4,2090 lei pentru un euro.

Joi insa, cursul BNR a fost stabilit la 4,2294 lei pentru un euro, respectiv la 3,5299 lei pentru un franc elvetian.

“Interpretam sentimentul investitorilor drept usor negativ pentru moneda locala astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Valutele regionale inregistreaza o tendinta de depreciere in raport cu euro. Cea mai accentuata pierdere o prezinta forintul maghiar, care coboara cu 0,70% in fata monedei europene.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus