Euro scade din nou spre 4,2 lei la BNR

Cursul oficial a scazut usor in sedinta de luni dar se apropie din nou de pragul de 4,42 lei pentru un euro, dupa ce 2013 a inceput cu o tendinta puternica de apreciere pentru moneda nationala.


Astfel, cursul anuntat de BNR luni este de 4,4223 lei pentru un euro, cu 0,3 bani sub nivelul anterior. In prima sedinta a anului euro coborase sub 4,2 lei, pentru a ulterior sa piarda avansul inregistrat.

“Cele 2 licitatii de astazi pentru titluri de stat pe termen scurt s-ar putea sa nu atraga acelasi interes din partea investitorilor straini precum obligatiunile vandute de Ministerul Finantelor la sfarsitul anului trecut. Astfel, posibile avansuri ale leului sunt limitate astazi si ne asteptam ca moneda locala sa ramana in intervalul 4,41-4,43/euro”, precizau in debutul sedintei de luni analistii ING Bank.

In jurul pranzului, cotatiile interbancare raman stabile, in intervalul 4,4210 -4,4260 lei pentru un euro, fara o tendinta clara, in timp ce restul valutelor regionale inregistreaza ddepreciere de pana la 0,5% in fata euro.

Francul elvetian a continuat sa scada usor si a ajuns la 3,6583 lei la BNR, in timp ce dolarul american a coborat din nou sub 4,4 lei, cursul oficial de luni fiind de 3,3917 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus