Euro scade cu peste 2 bani la cursul oficial

BNR a anuntat pentru marti un curs in scadere puternica comparativ cu sedintele anterioare. Euro a pierdut peste 2 bani si a scazut pana aproape de 4,5 lei.


Leul a reusit sa marcheze o apreciere mai puternica in fata euro, dupa ce in sedintele anterioare moneda nationala nu a inregistrat decat miscari mai temperate.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in jurul pranzului in intervalul 4,5070-4,5120 lei pentru un euro, in timp ce cursul oficial anuntat de BNR este de 4,5089 lei pentru un euro.

“In urma rezultatului pozitiv al intalnirii de ieri noapte a ministrilor de finante din zona euro asupra situatiei Greciei, leul a deschis sedinta de azi chiar langa 4,51/euro, apropiindu-se de cel mai bun nivel al lunii noiembrie”, apreciaza analistii ING Bank.

Acestia vad scaderea cotatiilor ca o sugestie ca moneda locala s-a recuplat la climatul extern dar cel mai probabil avansul leului are un potential limitat.

Leul a continuat sa se intareasca si in fata dolarului american, care a coborat la 3,4815 lei la BNR. Francul elvetian a scazut cu aproape 2 bani, pana la 3,7451 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus