Euro sare peste 4,45 lei, la un nou maxim istoric

Cursul de referinta a crescut miercuri puternic, atingand un nou maxim istoric. Euro a spart pragul psihologic de 4,45 lei.


BNR a publicat un curs de referinta de 4,4587 lei/ euro, cu aproximativ 1,2 bani peste nivelul record inregistrat cu numai o saptamana inainte.

Tendinta de depreciere puternica fata de euro este resimtita in toata regiunea est-europeana. Monedele tarilor vecine si-au continuat declinul, inregistrand pierderi intre 0,4% si 0,9% in raport cu euro.

Evolutiile sunt cauzate de deprecierea monedei unice, pe fondul incertitudinii generate de situatia din Grecia. Alegerile parlamentare din luna mai nu au dus la formarea unui nou guvern, principalul subiect de disputa intre partide politice fiind daca sa continue acordul de imprumut cu FMI si UE, ce impune noi masuri de austeritate si taxe mai mari. Noile alegeri sunt programate pe 17 iunie.

Euro a scazut astazi la cel mai mic nivel inregistrat fata de dolar incepand cu august 2010, investitorii avand sperante mici ca intalnirea sefilor de state din UE, programata miercuri la Bruxelles, va aduce noi masuri privind criza datoriilor din zona euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus