Euro salta cu aproape 5 bani, pana la cel mai inalt nivel din ultimele 7 sapatamani

Cursul oficial a urcat cu aproape 5 bani intr-o singura sedinta. Moneda nationala a pierdut astfel tot avansul din ultimele 7 saptamani iar cursul a urcat din nou spre 4,38 lei pentru un euro.


BNR a anuntat un curs de 4,3794 lei pentru un euro in ultima sedinta a saptamanii. Evolutia monedei nationale a luat prin surprindere piata in conditiile in care in ultimele saptamani leul reusise sa intre pe o usoara tendinta de apreciere.

“Leul este tranzactionat in prezent la 4,37/euro si, deoarece nu a depasit pragul de 4,3640/euro de la mijlocul lunii aprilie, este posibil sa asistam la o accelerare a miscarii de depreciere”, au precizat analistii ING Bank.

Deprecierea leului a fost insa semnificativ mai mare decat cea a valutelor regionale. Leul a pierdut 0,80% in fata euro in timp ce forintul maghiar a pierdut 0,30% iar zlotul polonez si coroana ceheasca au ramas relativ stabile.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de vanzare porneste spre finalul zilei de la un minim de 4,4000 lei pentru un euro, in timp ce la cumparare, cotatia ajunge pana la un maxim de 4,3625 lei pentru un euro.

Moneda nationala a pierdut teren masiv si in fata dolarului american. Cursul oficial a urcat cu 4 bani, pana la 3,3737 lei pentru un dolar. Si francul elvetian a urcat cu peste 5 bani, pana la 3,5336 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus