Euro s-a stabilizat la 4,52 lei

Tensiunile valutare au fost aplanate pentru moment, iar euro si-a intrerupt ascensiunea din ultimele zile, stabilizandu-se in jurul valorii de 4,52 lei.


Cursul euro anuntat de BNR este de 4,5224 pentru 10 iunie 2012, 0,7% mai mic decat cel din sedinta precedenta.

Dealerii din banci sunt de parere ca banca centrala a intervenit in a doua parte a zilei de vineri. Dupa ce la ora 13, euro ajunsese la 4,55 lei, tendinta de crestere a continuat pana la nivelul de 4,58 lei. La acel prag, BNR ar fi intervenit si ar fi dus cotatiile la 4,52, unde au ramas si astazi.

Leul a inregistrat aprecieri si fata de restul valutelor forte, francul revenind la 3,65 lei, iar lira sterlina la 5,31 lei.

Cea mai puternica apreciere s-a inregistrat fata de moneda japoneza, leul castigand 3,3% intr-o singura zi (100 yeni valoreaza 3,46 lei).


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus