Euro s-a reintors pe crestere, dar ramane sub maximul istoric

Cursul a revenit pe o tendinta de crestere in sedinta de miercuri, dar nivelul cursului oficial euro/leu anuntat de BNR nu a depasit maximul istoric inregistrat in urma cu numai 2 zile.

Un euro a fost stabilit la BNR la 4,5237 lei, in crestere usoara fata de nivelul anterior. Pe piata interbancara, deprecierea leului ramane moderata, de pana la 0,2% in fata euro.

Cotatiile
se mentin in intervalul 4,5400 – 4,5800 lei pentru un euro.


In contract, restul valutelor regionale inregistreaza o usoara apreciere in fata monedei europene. Avansul nu depaseste insa 0,3%, nivel consemnat de zlotul polonez.

Cursul a reintrat pe o tendinta de crestere si in fata dolarului american, stabilit la 3,6842 lei la BNR, si in fata francului elvetian, al carui curs oficial a urcat la 3,7663 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus