Euro s-a oprit la 4,49 lei la cursul BNR de marti

Leul s-a oprit din depreciere iar cursul oficial a urcat nesemnificativ, dupa ce ieri a inregistrat un salt de peste 3 bani. Pe piata interbancara cotatiile raman stabile.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,4907 lei pentru un euro, aproape neschimbat fata de nivelul anterior. Cotatiile interbancare raman in intervalul 4,4890-4,4940 lei pentru un euro.

Alaturi de lei, si forintul maghiar si coroana ceha prezinta aceeasi tendinta de stabilitate, in timp ce zlotul polonez pierde in jur de 0,2% in fata euro.

Analistii au revenit asupra declaratiilor odata cu publicarea datelor oficiale privind rezervele valutare. Astfel, datele publicate nu indica decat o interventie marginala a BNR pe piata valutara in luna august, conform analistilor ING Bank.

Moneda nationala a avut o evolutie statica si in fata francului elvetian, care a urcat nesemnificativ, pana la 3,7391 lei la BNR, in timp ce dolarul american a scazut usor, la 3,5635 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus