Euro s-a oprit din crestere la cursul oficial

Cursul BNR anuntat joi a ramas aproape neschimbat fata de cel din ziua precedenta. Si pe piata interbancara cotatiile au ramas “inghetate” in conditiile unei usoare deprecieri a valutelor regionale.

In jurul pranzului, euro variaza intre 4,3690-4,3740 lei pentru un euro pe piata interbancara in timp ce la casele de schimb valutar ale bancilor cursul de cumparare ajunge la un maxim de 4,3495 lei pentru un euro iar cel de vanzare porneste de la un minim de 4,3900 lei pentru un euro.

Cursul oficial anuntat de BNR ramane aproape nemiscat fata de sedinta anterioara, fiind stabilit la 4,3724 lei pentru un euro.


“La ultima licitatie de titluri de stat in lei din ianuarie credem in continuare ca vom vedea o cerere foarte redusa din partea jucatorilor straini, intrucat, in opinia noastra, maturitatea foarte indepartata a instrumentului nu se incadreaza in profilul recentelor posibile investitii straine in titluri de stat locale”, au explicat analistii ING Bank.

Fancul elvetian s-a reintors insa pe o tendinta de scadere si a ajuns la 3,5268 lei la BNR in timp ce dolarul american a urmat aceeasi tendinta de stabilitate si este 3,2812 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus