Euro revine pe crestere: 4,52 lei la BNR

Cursul euro leu a revenit pe crestere marti dupa ce in sedinta anterioara reusise sa corecteze o parte din pierderile anterioare. Cursul oficial a trecut din nou de 4,52 lei pentru un euro.


Evolutia leului pare a sta din nou sub semnul interventiilor BNR. Evolutia pozitiva din sedinta anterioara, cand leul a reusit sa isi revina de la un curs de 4,54 lei/euro in deschidere pana la sub 4,52 lei/euro, este pusa de analisti pe seama interventiei bancii centrale.

Motivul ar fi stabilirea unui curs mai redus la care se vor calcula accizele in 2013, in conditiile unor perspective de inflatie mai ridicata. Rata de schimb la care se vor calcula accizele anul viitor a fost stablita la 4,5233 lei/euro, mai mare totusi decat cea anterioara.

In sedinta de marti, cursul oficial stabilit de BNR a urcat la 4,5220 lei pentru un euro. Cotatiile interbancare in jurul amiezei se mentin in intervalul 4,5250 – 4,5300 lei pentru un euro, cu o tendinta de stabilitate in ton cu cea a valutelor regionale.

Si francul elvetian a urcat usor, pana la 3,7380 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american a trecut de 3,5 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus