Euro ramane sub 4,4 lei pentru a doua zi consecutiv

Moneda locala a reusit sa isi pastreze o parte dn castigul din ultma perioada. Cursul oficial al BNR, chiar daca a urcat usor, a ramas sub pragul de 4,4 lei pentru un euro.


Leul s-a inatarit in secinta de miercuri pana la pragul de 4,3850.euro. Volumele foarte mari indica prezenta jucatorilor straini in piata valutara locala. Insa faptul ca leul nu s-a apreciat semnificativ si chiar a oscilat intr-un interval ingust, sugereaza impulsionarea cererii comerciale de valuta.

“Tinand cont de aceasta si data fiind temperarea sentimentului pozitiv din pietele internationale astazi, putem vedea leul depreciindu-se usor si pozibil testand pragul de 4,40/euro”, au precicat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Joi, cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3924 lei pentru un euro, usor peste nivelul din ziua anterioara. Comparativ cu valoarea inregistrata la finalul saptamanii trecute, cursul a coborat insa cu aproape 3 bani.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in jurul amiezii intre 4,3910-4,3960 lei pentru un euro. La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul minim de vanzare este de 4,41 lei pentru un euro in timp ce la cumparare, cursul ajunge la 4,3685 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus