Euro ramane peste 4,51 lei la BNR

Cursul euro-leu anuntat de BNR a ramas si marti, pentru a treia zi consecutiva, peste nivelul de 4,51. Nivelul este insa in scadere usoara fata de ziua precedenta.


In cursul dupa-amiezii, cotatiile interbancare se aflau in scadere cu aproape 0,2%. cotatiile au scazut astfel sub nivelul cursului oficial, de 4,5144 lei pentru un euro.

“O depasire a nivelului de 4,52 lei pentru un euro, care s-a dovedit o bariera puternica in ultimele doua sedinte locale, ar putea declansa o depreciere rapida a leului pana la 4,5450 lei/euro daca teama de interventii oficiale dispare”, sunt de parere analistii ING Bank.

Dolarul pe de alta parte a urcat pana la 4,4999 lei la BNR, iar francul elvetian a avansat pana la 3,7326  lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus