Euro ramane la 4,37 lei cu doua zile inaintea Sarbatorilor

Cursul oficial stabilit de BNR in sedinta de joi este de 4,3741 lei pentru un euro, nesemnificativ mai redus fata de cel din ziua anterioara.


Apropierea Sarbatorilor de Paste aduce o relativa stabilitate pe piata valutara, dar leul nu reuseste sa se aprecieze. Cotatiile interbancare raman in intervalul 4,3720 – 4,3770 lei pentru un euro.

“Castigurile inregistrate de actiunile europene la icneputul sedintei de tranzactionare sunt favorabile leului, ce ar putea inchide astazi ziua la un nivel mai apreciat fata de nivelul curent de 4,3740 lei/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Francul elvetian a coborat la BNR la 3,6380 lei in timp ce un dolar american este 3,3335 lei la cursul oficial.
Restul valutelor regionale reusesc sa inregistreze un usor avans in fata monedei unice. Zlotul polonez si forintul maghiar se apreciaza cu aproape 0,4% in timp ce coroana ceha castiga 0,1% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus