Euro ramane cotat la peste 4,34 lei la BNR

Leul a continuat sa deprecieze si in sedinta de miercuri in raport cu euro. Cotatia publicata de BNR a urcat la 4,3460 lei pentru un euro, dar analistii estimeaza o corectie in urmatoarele zile.


Moneda nationala si-a temperat ritmul de depreciere iar in jurul pranzului cotatiile euro-leu au inregistrat o usoara scadere, mai mica insa decat cea aferenta zlotului polonez sau forintului maghiar.

Pe de alta parte, in ultimele zile, leul nici nu a cunoscut o depreciere la fel de semnificativa ca cea inregistrata in regiune.

“Deoarece pietele par mai calme in aceasta dimineata, leul s-ar putea indrepta astazi catre o zi statica, si o corectie a pierderilor recente nu ar trebui exclusa”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Mai mult, acestia considera ca in luna octombrie, BNR ar fi cheltuit 700 milioane euro pentru a sprijini leul, suma ce reiese din scaderea rezervelor valutare si a calculelor proprii ING.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus