Euro ramane blocat la 4,4 lei

Cursul s-a stabilizat intr-un nou interval de variatie, iar nivelul de 4,4 lei/euro nu pare sa isi revina la nivelurile inregistrate inainte de caderea guvernului Ungureanu.


Sedinta de marti nu a adus noutati pe piata interbancara. Cotatiile se mentin aproape neschimbate, in intervalul 4,4010 – 4,4060 lei pentru un euro, in ciuda unei relative stabilizari in zona politica locala, prin investirea guvernului Ponta de catre Parlament.

Cursul oficial a fost stabilit la 4,4032 lei pentru un euro.

”Instabilitatea politica inca persista si in urmatoarele luni probabil cursul va ramane in proximitatea valorii de 4,4 lei pentru un euro”, au precizat analistii ING Bank.

La aceasta se adauga si o noua revenire a problemelor din Grecia, dupa ce alegerile de duminica ar putea sa aiba ca efect intreruperea reformelor stabilite in cadrul acordurilor cu FMI.

Totusi, o tendinta de stabilitate se intalneste si in cazul forintului maghiar, in timp ce coroana ceha si zlotul polonez pierd aproximativ 0,2% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus