Euro ramane aproape de 4,38 lei la BNR

Cursul oficial euro-leu nu a scazut decat marginal in prima sedinta a saptamanii. Cotatia oficiala a coborat la 4,3786, ramanand totusi foarte aproape de maximul istoric.


Cotatiile pe piata interbancara raman in intervalul 4,3790 – 4.3840 lei pentru un euro, dupa ce in sedinta de vineri cursul s-a apropiat de pragul 4,39 lei/euro.

Restul valutelor regionale inregistreaza o evolutie mixta. Zlotul polonez si coroana ceha prezinta aceeasi tendinta de aproeciere modesta ca si leul, in timp ce forintul maghiar pierde 0,2% in fata euro, in jurul amiezei.

“Cresterea contractelor futures din Europa si SUA indica faptul ca leul ar putea corecta astazi o parte din pierderile recente”, au precizat analistii ING Bank in deschiderea sedintei.

Moneda nationala s-a mentinut aproape statica si in fata francului elvetian si a dolarului american. Cursul oficial anuntat luni este de 3,6354 lei pentru un franc si de 3,2800 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus