Euro ramane peste 4,34 lei pentru a 6-a zi consecutiva

Dupa usoara depreciere de luni, euro a recuperat rapid terenul pierdut in fata leului. Nivelul oficial al cursului s-a mentinut astfel pentru a 6-a sedinta consecutiva peste 4,34 lei pentru un euro.


BNR a publicat un curs de referinta de 4,3483 lei pentru un euro, in crestere cu aproximativ 0,6 bani.

In ciuda evolutiei favorabile a monedelor regionale, tendinta de crestere cursului euro-leu s-a mentinut pana spre finele sesiunii de tranzactionare, cotatiile interbancare depasind chiar pragul de 4,35 lei pentru un euro.

Pe plan regional, cel mai mare avans fata de euro l-a inregistrat forintul unguresc, acesta raportand un castig de 0,8% in raport cu moneda unica europeana. Pe de alta parte, in cazul celorlalte valute principale, avansul era mai mic de 0,1%.

Pe de alta parte, odata cu prezentarea celui mai recent raport asupra inflatiei, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a atentionat ca este posibil sa avem iesiri de capital, respectiv o volatilitate sporita a cursului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus