Euro nu da semne de ieftinire

Cursul oficial a scazut aproape nesemnificativ la BNR in sedinta de marti, pana la 4,3424 lei pentru un euro. Pe piata interbancara insa, cotatiile se mentin pe o tendinta de crestere.

Leul inregistreaza insa una dintre cele mai mici tendinte de depreciere din regiune, de doar 0,16%, in jurul pranzului, in timp ce zlotul polonez pierde aproape 0,3% iar forintul maghiar 0,5% in fata euro.


In sedinta precedenta, leul s-a tranzactionat cu o tendinta de apreciere si a inchis ziua la un curs de 4,3350 lei pentru un euro.

Si in fata celorlalte valute leul pare sa fi inghetat. Francul elvetian testeaza in continuare pragul de 3,6 lei, cursul BNR fiind stabilit la 3,5999 lei pentru un franc. Dolarul american s-a ieftinut insa cu un ban, pana la un curs oficial de 3,3395 lei/dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus