top banner

Euro nu a trecut de 4,52 lei. A intervenit BNR in piata?

27 Septembrie 2012 | Autor: Conso

Cursul oficial a facut un pas inapoi la BNR in sedinta de joi. Nici cotatiile interbancare nu au trecut decat punctual de pragul de 4,52 lei/euro, indicand interventii ale bancii centrale.
Chiar daca au mai redus intensitatea cu care au anuntat interventii ale BNR pe piata valutara pentru sustinerea leului, analistii inca mai simt prezenta BNR cand cotatiile se apropie de anumite praguri cheie.
Dupa ce tranzactiile au urcat la 4,5210 lei pentru un euro in sedinta de miercuri, moneda nationala s-a apreciat rapid si euro a scazut la 4,5150 lei, pe fondul unor vanzari de valuta care ar putea indica prezenta bancii centrale.
“Piata valutara locala pare din nou activa astazi insa, data fiind capacitatea leului de a se intari imediat dupa ce atinge 4,52/euro, asa cum s-a vazut in precedentele sesiuni, previzionam si pentru joi un interval de tranzactionare de 4,51-4,52 lei/euro”, au precizat in deschiderea sedintei reprezentantii ING Bank.
Cursul oficial anuntat de BNR a scazut usor, pana la 4,5140 lei pentru un euro iar pe piata interbancara cotatiile se mentin conform previziunilor, sub 4,52 lei/euro.
Francul elvetian a ramas aproape pe loc la cursul oficial, la 3,7360 lei, in timp ce dolarul american a urcat usor, la 3,5131 lei la BNR.
 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta