Euro nu a trecut de 4,52 lei. A intervenit BNR in piata?

Cursul oficial a facut un pas inapoi la BNR in sedinta de joi. Nici cotatiile interbancare nu au trecut decat punctual de pragul de 4,52 lei/euro, indicand interventii ale bancii centrale.


Chiar daca au mai redus intensitatea cu care au anuntat interventii ale BNR pe piata valutara pentru sustinerea leului, analistii inca mai simt prezenta BNR cand cotatiile se apropie de anumite praguri cheie.

Dupa ce tranzactiile au urcat la 4,5210 lei pentru un euro in sedinta de miercuri, moneda nationala s-a apreciat rapid si euro a scazut la 4,5150 lei, pe fondul unor vanzari de valuta care ar putea indica prezenta bancii centrale.

“Piata valutara locala pare din nou activa astazi insa, data fiind capacitatea leului de a se intari imediat dupa ce atinge 4,52/euro, asa cum s-a vazut in precedentele sesiuni, previzionam si pentru joi un interval de tranzactionare de 4,51-4,52 lei/euro”, au precizat in deschiderea sedintei reprezentantii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR a scazut usor, pana la 4,5140 lei pentru un euro iar pe piata interbancara cotatiile se mentin conform previziunilor, sub 4,52 lei/euro.

Francul elvetian a ramas aproape pe loc la cursul oficial, la 3,7360 lei, in timp ce dolarul american a urcat usor, la 3,5131 lei la BNR.
 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus