Euro mai scade cu o treapta la cursul oficial

Cursul euro/leu anuntat de BNR in ultima sedinta a saptamanii a adus o modificare relativ redusa fata de nivelul anterior. Leul se apreciaza insa, in ciuda tendintei regionale.


Moneda nationala castiga usor teren in fata euro, iar cursul BNR de vineri este de 4,4819 lei pentru un euro, cu jumatate de ban sub nivelul celui de joi.

Pe piata interbancara, leul cunoaste o usoara apreciere, iar cotatiile variaza in intervalul 4,41790 – 4,4840 lei pentru un euro. Zlotul polonez si forintul maghiar prezinta insa o evolutie contrara si pierd intre 0,2% si 0,3% in fata euro, in jurul amiezii.

Leul nu reuseste sa inregistreze miscari mai aple nici in fata altor valute tari. Francul elvetian coboara doar 0,3 bani, pana la 3,7323 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul american urca usor, pana la 3,5739 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus