Euro mai face un salt si se apropie de 4,56 lei la BNR

Cursul oficial a continuat sa urce in prima sedinta a saptamanii pana laun nou nivel maxim. Pe piata interbancara otatiile au trecut deja de 4,56 lei/euro.


Cursul anuntat de BNR in prima zi a saptamanii a urcat la 4,5571 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste nivelul anterior. Acesta este un nou maxim istoric iar, avand in vedere tendinta de crestere a cotatiilor interbancare, pragul de 4,57 lei/euro pare foarte aproape.

"Scaderea pietelor de capital europene ar putea impinge leul spre depreciere iar vestile locale nu sunt nici ele incurajatoare. Premierul Ponta a anuntat ca misiunea FMI si-a amanat vizita trimestriala pana dupa referendumul din 29 iulie", au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara cotatiile raman in intervalul 4,4560- 4,45650 lei pentru un euro, in timp ce restul valutelor regionale inregistreaza o usoara apreciere.

Dolarul a atins si el un nou maxim istoric, de 3,7399 lei la BNR in timp ce francul elvetian a ajuns la 3,7944 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus