Euro mai face un pas inapoi la cursul oficial

Chiar daca intr-un ritm foarte modest, euro coboara la BNR si in sedinta de miercuri. Cursul oficial ramane insa peste 4,38 lei pentru un euro.


Cotatiile interbancare par sa stea aproape pe loc in jurul pranzului, cu oscilatii in intervalul 4,3790-4,3840 lei pentru un euro.

Piata valutara regionala pare sa nu se incadreze intr-o tendinta clara dar miscarile inregistrate de valute sunt destul de modeste.

La BNR, cursul oficial este de 4,3825 lei pentru un euro, cu aproximativ 0,3 bani sub nivelul anterior. La casele de schimb valutar ale bancilor cursul maxim de cumparare este de 4.3585 lei pentru un euro in tim ce la vanzare, cursul minim este de 4.4000 lei pentru un euro.

Si francul elvetian a scazut la cursul oficial, pana la 3,5222 lei in timp ce dolarul american a coborat cu peste 3 bani, pana la 3,2338 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus