Euro mai creste cu un ban la BNR

Cotatia oficiala a trecut de 4,36 lei pentru un euro la BNR, in ciuda asteptarilor analistilor financiari si a evolutiei valutelor regionale.


Cotatiile nu au trecut peste 4,36 lei pentru un euro din luna noiembrie 2011. Dupa ce inceputul de an a adus o tendinta constanta de depreciere pentru leu, analistii considerau ca sedinta de luni va fi caracterizata de corectii, avand in vedere si evolutia de pe principalele piete de capital.

Totusi, moneda nationala a continuat deprecierea si marti iar cotatia BNR a urcat la 4,3625, cu aproape 1 ban mai mult decat cea de luni. Francul elvetian a urcat la 3,5953 lei la BNR in timp ce dolarul este cotat la 3,4071 lei.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin peste 4,36 lei. Doar coroana ceha mai inregistreaza o depreciere, in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar se apreciaza cu peste 0,5% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus