Euro mai creste cu 1 ban la cursul oficial si in sedinta de marti

Leul a continuat sa se mentina pe panta de depreciere pe care a intrat inca de ieri. Cursul oficial a mai urcat cu 1 ban si a trecut de 4,53 lei pentru un euro.


Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,5316 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cotatiile urca in intervalul 4,5310 – 4,5360 lei pentru un euro in jurul pranzului.

Deprecierea leului nu se incadreaza insa in tendinta regionala. Restul valutelor emergente castiga pana la 0,2% in fata euro.

“Dupa ce nu a reusit sa se aprecieze dincolo de nivelul psihologic de 4,50 lei/euro saptamana trecuta, s-ar putea ca leul sa se intoarca la tendinta de depreciere catre 4,55/euro, nivel spre care a gravitat in ultimele saptamani.

Acestia considera ca si scaderea rezervelor valutare din luna noiembrie sunt un bun indicator al intensitatii cu care BNR ar fi intervenit pe piata pentru sustinerea lelui. Totusi, aceste interventii s-au dovedit a aveza beneficii limitate in conditiile in care leul s-a apreciat cu doar 0,7% in medie in luna noiembrie iar rezervele au scazut cu 700 milioane euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus