Euro, la al treilea maxim istoric consecutiv la BNR

Cursul oficial a continuat sa urce si in a doua sedinta a saptamanii, inregistrand un nou maxim istoric. Pe piata interbancara cotatiile au trecut de pragul de 4,57 lei/euro.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,5651 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste nivelul anterior. Acesta este al treilea maxim istoric consecutiv inregistrat de euro in ultima saptamana.

Cursul a mai cunoscut o evolutie similara si un urma cu doua saptamani, dar dupa trei zile de crestere, euro a revenit pe o scadere usoara.

Cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,5660 – 4,5710 lei pentru un euro, pe o piata regionala caracterizata mai degraba de apreciere. Forintul maghiar castiga 0,3% in fata euro in timp ce zlotul polonez avanseaza cu doar 0,10%.

Francul elvetian a trecut de 3,8 lei la BNR in timp ce dolarul american a scazut usor fata de nivelul inregistrat ieri, pana la 3,7113 lei la cursul oficial.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus