Euro, la al treilea maxim istoric consecutiv la BNR

Cursul oficial a continuat sa urce si in a doua sedinta a saptamanii, inregistrand un nou maxim istoric. Pe piata interbancara cotatiile au trecut de pragul de 4,57 lei/euro.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti este de 4,5651 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban peste nivelul anterior. Acesta este al treilea maxim istoric consecutiv inregistrat de euro in ultima saptamana.

Cursul a mai cunoscut o evolutie similara si un urma cu doua saptamani, dar dupa trei zile de crestere, euro a revenit pe o scadere usoara.

Cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,5660 – 4,5710 lei pentru un euro, pe o piata regionala caracterizata mai degraba de apreciere. Forintul maghiar castiga 0,3% in fata euro in timp ce zlotul polonez avanseaza cu doar 0,10%.

Francul elvetian a trecut de 3,8 lei la BNR in timp ce dolarul american a scazut usor fata de nivelul inregistrat ieri, pana la 3,7113 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus