Euro a coborat la 4,25 lei, minimul ultimelor 3 luni si jumatate

Euro a coborat vineri la 4,2580 lei la BNR, minimul ultimelor 3 luni si jumatate, dupa ce in ultima luna, cursul a afisat o tendinta de scadere pronuntata, de la un nivel de 4,31 lei pe euro.


“Scenariul nostru preferat presupune castiguri marginale pentru leu, in mare parte in urma evolutiilor pozitive de pe plan local. Conducerea FMI urmeaza sa dezbata astazi eliberarea celei de-a saptea transe in valoare de aproximativ 0,9 miliarde RON. O decizie pozitiva este asteptata deoarece toate preconditiile au fost indeplinite”, apreciaza ING Bank.

Potrivit ING, un asemenea rezultat nu ar trebui sa aiba un impact initial asupra leului, dar s-ar putea dovedi o tema pozitiva, fiind un pas favorabil pentru discutiile unui nou acord.

Daca in cursul diminetii cotatiile interbancare coborasera la nivelul de 4,24 lei pentru un euro, in jurul pranzului leul a mai pierdut din avansul inregistrat in fata euro. Astfel, cotatiile oscilau intre 4,2540-4,2630 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus