Euro inchide saptamana la peste 4,46 lei

In ciuda unei tendinte de scadere constante, euro nu a coborat sub pragul de 4,46 lei la cursul oficial. Nivelul anuntat de BNR pentru sedinta de vineri este de 4,4610 lei pentru un euro.


Tendinta regionala nu este in favoarea leului vineri. Pe piata interbancara cotatiile se mentin ocnstante in intervalul 4,4600 – 4,4650 lei pentru un euro, fara modificari semnificative fata de inchiderea precedenta.

Restul valutelor regionale prezinta insa o tendinta de depreciere destul de pronuntata. Forintul maghiar, zlotul polonez si coroana ceha pierd intre 0,5% si 0,7% in fata monedei europene.

“Majoritatea participantilor la piata considera ca leul este supraevaluat ca urmare a recentelor interventii. Insa, in ciuda deprecierii valutelor regionale, ne asteptam ca leul sa inchida ziua doar cu pierderi usoare, cel mai probabil in jurul nivelului de 4,4750 lei/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Leul s-a depreciat insa destul de puternic in fata dolarului american, care a ajuns la 3,5734 lei la BNR. un franc este cotat la 3,7143 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus