Euro inchide saptamana la aproape 4,57 lei

Euro a continuat sa creasca la cursul oficial si in sedinta de vineri si a ajuns la aproape 4,57 lei. Fata de saptamana trecuta, cursul a urcat cu peste 3,5 bani.


Cotatia oficiala anuntata de BNR vineri este de 4,5694 lei pentru un euro, cu 2,7 bani mai mult decat cea anterioara. Acesta este unul dintre cele mai mari salturi zilnice inregistrate de euro in ultimele saptamani.

Pe piata interbancara, cotatiile au continuat sa urce si au ajuns in jurul pranzului in intervalul 4,5700-4,5750 lei pentru un euro.

“BNR ar putea limita o eventuala depreciere accelerata a leului, in linie cu sugestia FMI”, considera analistii ING Bank, cu toate ca in ultima perioada nu au mai fost simtite interventii majore ale bancii centrale pe piata.

Acestia considera ca pana la finalul anului euro va ajunge la 4,65 lei, pentru ca abia din al doilea trimestru al anului viitor sa inceapa sa scada.
Dolarul american a cunoscut o apreciere nesemnificativa si a ajuns la 3,5117 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a urcat puternic la cursul oficial, pana la 3,7703 lei.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus