Euro inchide o saptamana linistita la 4,35 lei

Piata valutara nu a adus multe surprize in ultimele 5 sedinte iar cotatiile s-au pastrat in intervalul 4,35-4,37 lei pentru un euro. Leul inchide saptamana usor sub nivelul din urma cu 7 zile.

Cursul oficial anuntat de BNR vineri este de 4,3544 lei pentru un euro, usor sub nivelul din urma cu o saptamana. Ultimele 5 sedinte nu au adus mari surprize pe piata valutara, fiind caracterizate mai degraba de acalmie.


“In pofida intaririi leului ieri, avansul limitat impreuna cu volumele reduse puncteaza catre persistenta temerilor legate de posibile interventii ale bancii centrale la nivelurile monedei locale din apropiere de 4,35 lei/euro”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin stabile in intervalul 4,3530-4,3580 lei pentru un euro, in ciuda unei usoare aprecieri a celorlalte valute regionale.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de cumparare porneste de la un maxim de 4,3250 lei pentru un euro in timp ce la vanzare, cursul minim este de 4,37 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus