Euro incheie saptamana pe crestere

Dupa 6 sedinte consecutive de reduceri usoare, cursul oficial euro/leu s-a intors pe crestere. Moneda europeana a urcat cu jumatate de ban in ultima sedinta a saptamanii.


Cursul anuntat de BNR vineri este de 4,5360 lei pentru un euro.

Chiar daca la cursul oficial moneda nationala a inregistrat o pierdere, pe piata interbancara, cotatiile de inchidere se situau in intervalul 4,5330 – 4,5370 lei pentru un euro, nu foarte diferite de cele din ziua anterioara.

Stabilitatea relativa a leului este pusa in special pe seama volumelor reduse, cauzate de sarbatorile din SUA, care au facut ca investitorii de peste Ocean sa fie absenti.

Pe piata regionala cotatiile nu au reusit sa se incadreze intr-un trend uniform. In timp ce zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza pierderi in fata euro, coroana ceha se apreciaza.

Dolarul american a continuat sa scada si a ajuns la cursul oficial la 3,5175 lei, cu peste 4 bani sub nivelul inregistrat in urma cu o saptamana.

In schimb, francul elvetian s-a mentinut relativ stabil pe parcursul intregii saptamani si a ajuns la 3,5175 lei in sedinta de vineri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus