Euro depaseste cu 1 ban maximul istoric si ajunge la 4,4265 lei la BNR

Leul s-a depreciat puternic in ultima sedinta a saptamanii iar cursul oficial a urcat cu 1 ban, pana la 4,4265 lei pentru un euro, atingand astfel un nou maxim istoric.


“O deculpare de la tendinta regionala si o intensificare temporara a activitatii de tranzactionare de la mijlocul sedintei au sugerat ca banca centrala a sustinut ieri moneda nationala, in probabil cea mai intensa interventie din noiembrie”, estimeaza Vlad Muscalu, economist sef al ING Bank.

Chiar si asa insa, leul nu a rezistat iar pe piata interbancara cotatiile au depasit 4,43 lei pentru un euro.
Moneda nationala inregistreaza o depreciere de aproape 0,3% in fata euro in timp ce restul valutelor regionale par mai temperate, cea mai mare pierdere inregistrand-o zlotul polonez, de 0,2% in fata euro.

“In absenta unor interventii mai agresive este posibil ca deprecierea sa continue, in special in sedinte cum pare cea de astazi, sedinte in care multe burse internationale inregistreaza scaderi de proportii”, a adaugat Muscalu.

“Previziunea noastra asupra ratei de schimb – o usoara apreciere a leului – pare acum optimista. O ajustare in sus a previziunilor ar putea fi necesara in perioada urmatoare”, a precizat de curand Ionut Dumitru, economistul sef al ING Bank.

Raiffeisen Bank estima un curs de 4,35 lei pentru un euro pentru mijlocul anului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus