Euro creste usor la cursul oficial, spre 4,54 lei

Leul a cunoscut o sedinta caracterizata de depreciere, in timp ce restul valutelor regionale au castigat usor teren in fata monedei europene.


Dupa ce luni leul a cunoscut o sedinta caracterizata de stabilitate, pe fondul unor volume reduse, marti moneda nationala a pierdut usor teren iar spre inchiderea sedintei a pierdut aproximativ 0,2%. Restul valutelor regionale au cunoscut aprecieri, de pana la 0,5%.

Analistii considera ca investitorii asteapta o clarificare pe zona politica si formarea unui nou guvern pana sa ia o pozitie ferma in ceea ce priveste leul.

Cursul oficial anuntat marti a urcat usor, cu jumatate de ban, pana la 4,5388 lei pentru un euro.

Francul elvetian a scazut usor la cursul oficial, pana la 3,7461 lei. Dolarul american a coborat cu 1 ban, pana la 3,5012 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus