Euro creste usor: 4,4635 lei la BNR

Cursul oficial a consemnat a treia zi consecutiva de crestere si a ajuns la 4,4635 lei pentru un euro, iar pe piata valutara se inregistreaza o usoara crestere a cotatiilor.

Euro se mentine in intervalul 4,4630 – 4,4680 lei pentru un euro. Restul valutelor regionale consemneaza miscari divergente. In timp ce forintul maghiar castiga 0,7% in fata euro, coroana ceha si zlotul polonez pierd fiecare aproximativ 0,2%.


Analistii raman rezervati in a face previziuni privind evolutia leului, in conditiile in care miscarile leului raman in continuare modeste fata de cele ale valutelor regionale, ceea ce indica interventii ale BNR in piata.

Leul a pierdut teren si in fata dolarului american, care a urcat la 3,5202 lei la BNR. Francul elvetian a ramas insa aproape constant la cursul oficial, respectiv 3,7163 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus